Radhusbrand i Malm – röjningsarbetet fortsatte hela natten

En stor brand bröt ut i ett radhus i Malm på torsdagskvällen och flera enheter ryckte ut. Vid halv elva tiden på kvällen var branden under kontroll. Ingen skadades i eldsvådan. 

En brand härjade i ett radhus i Smedsbacka i Malm på torsdagskvällen. Enligt räddningsverket har ingen skadats i branden. 
Anna Korkmananna.korkman@hbl.fi
02.02.2023 21:18 UPPDATERAD 03.02.2023 13:59
Åtta räddningsenheter ryckte ut till en brand i ett radhus på Vindobackavägen i Smedsbacka i Malm, efter att Helsingfors räddningsverk larmades till platsen vid klockan 19.30 på torsdag kväll.
Ungefär en timme senare, hade branden eskalerat och spridit sig till takkonstruktionerna.
Släckningsarbetet var fortfarande i full gång klockan 21.30. Femton räddningsenheter deltog som mest i släckningsarbetet.
Branden orsakade kraftig rökbildning i närområdet som är skadlig för hälsan, och alla invånare i området uppmanades därför hålla sig inomhus och stänga av ventilationen.
Räddningsverket meddelade strax innan klockan 23 att branden är under kontroll och att röjningsarbetet kan påbörjas. Inga personer uppges ha skadats i samband med eldsvådan.
– Vi ska nu utreda om de boende är i behov av annan inkvartering eller om de kan återvända till sina lägenheter, säger brandmästare Juha Lindholm.
Enligt Lindholm har de värsta brandskadorna skett i takkonstruktionerna. Branden fick sin början på en av lägenheternas balkonger, berättar Lindholm. Polisen kommer nu att utreda brandorsaken.
Sammanlagt evakuerades trettio personer från radhuset och Lindholm uppskattar att ungefär tio lägenheter i husets andra våning har fått rökskador.
Röjningsarbetet och efterbevakningen fortsatte hela natten.
Artikeln har uppdaterats under kvällen.

ANDRA LÄSER