Fotgängare omkom i trafikolycka i Helsingfors

En person har dött och några personer skadats då en personbil körde på dem i Helsingfors centrum.

Polisen spärrade av området i korsningen mellan Lönnrotsgatan och Annegatan.
En bilist körde på fotgängare i korsningen av Mannerheimvägen och Lönnrotsgatan. Det är fortfarande oklart om alla offer befann sig i korsningen eller om bilen mejat ner folk antingen före eller efter den, skriver FNB.
Enligt ett ögonvittne HBL talade med ska offret ha släpats efter bilen ett hundratal meter innan bilisten stannade och därefter sprang in i en närbelägen bar i korsningen av Lönnrotsgatan och Annegatan.
– Det var en vansinnesfärd som startade redan på Alexandersgatan där föraren körde i full fart med handen på tutan, berättar ett annat ögonvittne åt HBL.
Polisen fick larm om olyckan klockan 18.15. Polisen har gripit chauffören, som är en finsk man i 50-årsåldern. Polisen meddelade att gärningsmannen var i berusat tillstånd och att de därför inte kunnat förhöra honom ännu.
En finsk kvinna omkom i olyckan. Fyra personer har förts till sjukhus för vård på grund av olyckan, men deras skador är inte allvarliga. Utöver dessa har flera personer även skadats lindrigt. De skadade personerna är i 30–40-årsåldern.
Polisen spärrade av området i korsningen mellan Lönnrotsgatan och Annegatan.
Polisen fortsätter undersöka fallet och ska förhöra den misstänkta ännu i kväll. Brottsrubriceringen specifiseras senare när alla detaljer är utredda.
Anhöriga kan ringa sjukhuset på numret 09 3103 4398 för att höra hur de skadade mår.

ANDRA LÄSER