Dickenkaptenen Lindahl: Målvaktsspelet och kontringarna blev vår räddning

Dicken tog en klar seger över KyIF i FM-seriepremiären. Men trots den klara segern var lagkaptenen Anna Lindahl inte helt nöjd med lagets insats.

Guldfavoriten Dicken inledde säsongen med seger över KyIF.
Förhandsfavoriten Dicken och överraskningstippade KyIF bjöd på en fartfylld och löpstark handboll då FM-serien körde i gång på lördagen.
Som väntat blev det seger för Dicken men KyIF visade att man kan bjuda upp till kamp mot de övriga lagen bättre än under tidigare säsonger.
– Jag är nöjd med hur vårt målvaktsspel, försvar och kontringsspel fungerade. I det uppställda anfallsspelet var vi inte alls bra i dag, säger Dickenkaptenen Anna Lindahl som sköt tio mål i matchen.
Kira Itkonen var nästintill magisk mellan stolparna och stod för inte mindre än 27 räddningar. Det ger Dickenmålvakten en räddningsprocent på osannolika 60!
– Målvaktsspelet och kontringarna blev vår räddning i dag.
Dicken och HIFK har prenumererat på finalplatserna de senaste säsongerna. Men efter att HIFK tappat några nyckelspelare är det inte lika självklart att det är de två Helsingforslagen som möts i final i vår.
Lindholm ser gärna sitt Dicken som favoriter men vem som kommer att stå för det tuffaste motståndet den här säsongen vet hon inte.
– Jag tror att GrIFK och Sjundeå kan utmana och också att HIFK kommer att bättra under säsongen. Men vi har en större bredd än de har och de har egentligen inte råd med några skador, säger Lindahl.
KyIF hade flera bra sekvenser i matchen men laget klarade inte av att hålla ihop sitt spel hela matchen. En del av avsluten lämnade också en del att önska. Men laget visade att man skött sommarträningen på ett föredömligt sätt.
Publiken i Britas fick njuta av två löp- och tempostarka lag som kan skapa stor oreda mot lite mindre rörliga motståndare.

FM-serien

Dicken: Anna Lindahl 10, Malena Heikkinen 6, Anna Westerlund 3, Matilda Peitsaro 3, Hanna Nyman 2, Emilia Kohonen 2, Linn Wentzel 1, Emilia Valkamo 1, Tove Salokivi 1.
KyIF: Ingrid Degerth 6, Maja Sannholm 4, Aini Salminen 1, Miisa Palkoranta 1, Anna Nyberg 1, Linda Melanen 1, Rebecca Lönnqvist 1, Daniela Lindgård 1, Sanni Latvala 1, Fanny Axberg 1.
ANDRA LÄSER