Dödssiffran fortsätter stiga i Kina – fler smittade på kryssningsfartyg

Offren för det nya coronaviruset i Kina fortsätter att bli fler. Det senaste dygnet har ytterligare 94 personer avlidit i Hubeiprovinsen, och den officiella dödssiffran överstiger 1 110 personer.

Stängda affärer desinficeras i Wuhan, i Hubeiprovinsen i Kina.
Antalet smittade i landet är nu uppe i över 44 200, sedan drygt 1 600 fler fall bekräftats i Hubeiprovinsen, enligt myndigheterna.
Viruset har fått namnet Covid-19 av Världshälsoorganisationen WHO, som betraktar viruset som "allmänhetens värsta fiende".

Fler smittade på kryssningsfartyg

Ytterligare 39 personer har diagnostiserats med det nya coronaviruset på kryssningsfartyget Diamond Princess, som ligger förtöjt i Japan.
– Av 53 nya provresultat har 39 testats positivt, säger Japans hälsominister Katsunobu Kato till journalister.
Därmed har sammanlagt 174 personer på fartyget smittats av viruset. De smittade har evakuerats från båten och för fyra av dem är tillståndet allvarligt enligt hälsoministern.
Kryssningsfartyget Diamond Princess ligger i karantän i hamnen i Yokohama i Japan.
De över 3 000 passagerarna på kryssningsfartyget har suttit i karantän sedan båten anlände till Japan i början av förra veckan. Viruset upptäcktes efter det att en passagerare som hade klivit av fartyget i Hongkong testades positivt. Karantänen är planerad att pågå till den 19 februari.
ANDRA LÄSER