Aho tvåmålsskytt, Ovetjkin gjorde hattrick

Sebastian Aho är bästa finländska poängplockaren med 10+10=20 som saldo. Leon Draisaitl leder NHL-poängligan med 20+20=40 poäng.

Sebastian Aho.
Carolinas finländare var på strålande spelhumör i 'Canes 6–3-seger över Philadelphia. Sebastian Aho gjorde två mål och toppar nu den blåvita poängligan med sina 10+10=20 poäng tillsammans med Mikael Granlund (5+15 poäng), som också nätade i natt. Jesperi Kotkaniemi stod för 1+1 och Teuvo Teräväinen för 0+1 poäng. Antti Raanta stoppade 20 av 23 skott – ett av skotten som slank förbi honom var Rasmus Ristolainens.
Nashvilles Juuse Saros och Chicagos Kevin Lankinen hörde också till nattens vinnande målvakter. Kasperi Kapanen agerade matchvinnare då han var ensam målskytt då hans Pittsburgh slog NY Islanders med 1–0.

Hattrick av Ovetjkin

Nattens flitigaste målskytt var däremot rysk. Alexander Ovetjkin stod för tre fullträffar när Washington besegrade Florida med 4–3. Det var hans första hattrick för säsongen och kom dagar efter det att han stått för tre målgivande passningar mot Montreal.
– Om jag får chansen att skjuta så skjuter jag. Om jag har en möjlighet att passa så gör jag det. Det är ganska enkelt, säger han efter matchen mot Florida.
Ovetjkin, 18+18=36 poäng, är poängtvåa i NHL bakom Leon Draisaitl som samlat in ofattbara 20+20=40 poäng på bara 19 matcher.
ANDRA LÄSER