Roy Hodgson tar över Crystal Palace

Den före detta finska landslagstränaren Roy Hodgson tar över som tränare i Premier League-laget Crystal Palace efter sparkade Patrick Vieira. Målet är att säkra nytt kontrakt – och sedan lämna över ansvaret.

Roy Hodgson är tillbaka i Premier League-cirkusen. Arkivbild.
21.03.2023 11:32
Den 75-årige Hodgson blir en tillfällig lösning för resten av säsongen, skriver den Londonbaserade fotbollsklubben på sin hemsida. Palaces U21-tränare Paddy McCarthy, som hade huvudansvaret under helgens 1–4-förlust mot Arsenal, blir assisterande.
Det är inte första gången som klubben sätter sin tilltro till Hodgson, som själv inledde sin aktiva karriär i Palace. Han styrde även Crystal Palace-skutan 2017–2021.
"Det är en ära att bli ombedd att återvända till klubben, som alltid har betytt så mycket för mig, och att få förtroendet att försöka få laget på rätt köl. Vårt enda mål är att börja vinna matcher och ta tillräckligt med poäng för att säkra Premier League-kontraktet", säger Hodgson.
Hans tränarkarriär sträcker sig över mer än 45 år och har tagit honom till klubbar som Inter, Blackburn, Fulham, Liverpool och West Bromwich. Han har även varit förbundskapten för flera landslag: England, Schweiz, Förenade arabemiraten och Finland.
För drygt ett år sedan skrev han på ett korttidskontrakt med Watford, men lämnade efter att klubben åkte ur Premier League.
Crystal Palace ligger tolva i tabellen, men har bara tre poäng ner till West Ham på nedflyttningsplats. Laget är det enda i ligan som ännu inte har vunnit någon match efter årsskiftet.

ANDRA LÄSER