Volleybollherrarna övertygande till EM

Finlands herrlag i volleyboll tog sig till sitt nionde raka EM efter en övertygande seger mot Lettland i Åbo på onsdagen. Segersiffrorna skrevs 3-0 i set.

Aaro Nikula var en av de unga spelare som i EM-kvalet visade att nästa landslagsgeneration i finsk volleyboll är något att räkna med.
Katarina Koivistokatarina.koivisto@hbl.fi
17.08.2022 20:23
Finlands unga volleybollag tog på onsdagen en övertygande seger mot Lettlands betydligt erfarnare lag. Samtidigt vann Finland utan poängförluster sin grupp i EM-kvalet och kan börja förbereda sig för att spela EM om ett drygt år.
Det finländska laget har förbättrat sitt spel match för match och det var nu första gången laget vann en kamp utan att förlora ett enda set. I tidigare matcher mot Lettland och Österrike har herrarna förlorat sitt andra set, den här gången hade Lettland inte en chans.
Finland fick en bra start på matchen, anfallsspelet i mitten fungerade och försvarsspelet var utmärkt. Voitto Köykkä visade att det finns mer än en duktig libero nu då Lauri Kerminen på grund av rysslandskopplingar inte fick spela. Andra unga nykomlingar som gjorde väl ifrån sig var anfallsspelaren Aaro Nikula och centern Severi Savonsalmi.
Onsdagens match var viktig med tanke på gruppsegern, men herrarna visade ingen nervositet. Tvärtom var lagspelet kanske enhetligare i Åbo än i de tidigare matcherna i gruppen.
Lettland gjorde också Finlands jobb lätt, de lettiska spelarna misslyckades med det mesta. Servarna hittade inte fram och många anfall slutade utanför planens gränser.

ANDRA LÄSER