299 nya coronafall – ytterligare 11 avlidna

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS hör till de områden som har flest smittade just nu. Arkivbild. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Sammanlagt har drygt 37 000 personer testats positivt i Finland. Av dem uppskattas närapå 85 procent ha tillfrisknat.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterade om 299 nya coronafall på tisdagen, vilket innebär att sammanlagt 37 218 personer testats positivt i Finland sedan epidemins början.

Under det senaste dygnet har ytterligare 11 personer i landet avlidit på grund av covid-19. Finlands sammanlagda dödssiffra stiger därmed till 576.

På sjukhus runtom i landet vårdas 188 coronapatienter och av dem behöver 25 intensivvård.

Institutet uppskattar att omkring 31 000 av alla smittade, alltså närapå 85 procent, har tillfrisknat. Uppskattningen baserar sig på de fall som rapporterats till institutet, och som det tre veckor efter att smittan bekräftats ännu inte funnits några nya virusrelaterade uppföljningsuppgifter om.

De första coronavaccinen gavs åt finländare den 27 december. Enligt institutets nuvarande uppgifter har omkring 7 000 vårdare i Finland fått den första dosen av vaccinet.

Fram till årsskiftet hade 50 000 doser vaccin nått landet. Under januari månad kommer varje vecka nya leveranser med kring 50 000 doser att anlända. Den här veckans leverans har ännu inte kommit.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning