29/8: En vuxen sallad

Alla sallader behöver inte vara finfördelade. Hela bitar grillad kyckling gör sig hur bra som helst med mild senapsdressing och spännande tillbehör.

Sallad med grillad kyckling och senapsdressing

För 4 personer, 30 minuter

500 g kycklingfilé

Till marinad:

2 msk rapsolja

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk kinesisk soja

1 vitlöksklyfta

Till salladen:

1 påse blandade salladsblad

1/2 gurka

3 tomater

1 liten rödlök

några kvistar färsk timjan

bladpersilja

Till dressingen:

2 dl gräddfil

3 msk majonnäs

1 dl vatten

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk fransk senap av Dijontyp

Gör så här:

1. Skär kycklingen i ett par centimeter breda strimlor. Blanda samman marinaden och pensla kycklingköttet flödigt. Ställ kallt i 15 minuter.

2. Blanda dressingen och ställ svalt.

3. Grilla kycklingen 1–2 minuter per sida över fin glöd eller medelstark gaslåga. Skär och blanda salladen. Toppa med kyckling och dressing. Servera gärna med varmt, gott bröd.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33