Tomat, gurka och paprika känns självklara som grönsaker på finländarnas tallrikar. Just därför har Marthaförbundet valt att lyfta fram dem som tema i årets matkulturmagasin.
– Vi vill lyfta fram de inhemska odlarna, samt ge tips och inspiration på hur man kan variera sig då man serverar gurka, tomat och paprika. Samtidigt lyfter vi fram sorter som paprika, chili och sparris som det ännu inte är så många i vårt land som odlar, säger Elisabeth Eriksson som är hushållsrådgivare på Marthaförbundet.
Hon har bidragit med recept till matkulturmagasinet Odlade grönsaker. Magasinet riktar sig både till den som köper grönsaker och den som odlar själv.
ANDRA LÄSER
Tv-recensioner
Recension: “Jag vill knappt ha barn längre” – ny dokumentär skildrar svenska influeraren Bianca Ingrossos liv
04.06.2023 15:08


Konsument
Pernod Ricard backar, Marabouägaren tiger – ”Kunderna röstar med fötterna då företag agerar oetiskt”
04.06.2023 14:34

Åland
Böter för passagerare i bakluckan – fredagsnatten bjöd på udda händelser för polisen på Åland
04.06.2023 11:53

Skola och utbildning
Erfaren svensk spanare fick inte jobba som polis i Finland – ”Borde ha gått om hela utbildningen – då sa jag nej”
04.06.2023 05:01
