Hotfull besökare tog sig in i Norsen

Grundskolan Norsen var tvungen att tillkalla polis under tisdagen på grund av en oinbjuden besökare som betedde sig hotfullt.

En hotfull inkräktare tog sig in i Grundskolan Norsen under tisdagen.
29.09.2020 18:47
Under coronaepidemin tillåts över huvud taget inga oanmälda besök i skolan, men på tisdagen lyckades en inkräktare i alla fall ta sig in i Grundskolan Norsen vid Unionsgatan i Helsingfors.
Enligt biträdande rektor Clara Lindqvist hade inkräktaren gått mot elever och sagt obehagliga saker och hotat dem.
– Han betedde sig på ett sätt som upplevdes som hotfullt. Vi kunde ändå snabbt tillkalla polis, och polisen var snabbt på plats. Då hade personen redan hunnit avlägsna sig från skolan, säger Lindqvist.
Inkräktaren har av allt att döma tagit sig in genom dörren då den varit olåst under rasten. Andra tider är dörrarna låsta.
– Vi har nu bestämt att vi håller dörrarna låsta också på rasterna åtminstone den här veckan. Men mer än låsta dörrar handlar det här om att alla vuxna i skolan ska vara vaksamma, och att vi alltid ska vara beredda att prata om oro och rädslor med eleverna. Den biten jobbar vi med, säger Lindqvist.
Skolan har redan behandlat saken med en del av eleverna, och kommer att fortsätta diskutera det skedda på onsdag morgon. Ett meddelande har också skickats via Wilma så att familjerna kan tala om det som hänt hemma.
– Situationen var snabbt över och polisen utreder nu saken vidare. Men det är så klart alltid obehagligt då sådant här händer, säger Lindqvist.

ANDRA LÄSER