Covid 19-stoppar Benjamin Helander i kvalet: "Det är ingen större fara"

Handbollslandslagets kantspelare Benjamin Helander missar den här veckans EM-kvalmatcher. Till Alingsås Tidning bekräftar han att han smittats av covid-19: – Det är ingen större fara med mig, många har det så mycket värre, säger han till tidningen.

Coronan stoppar Benjamin Helander.
02.11.2020 15:22 UPPDATERAD 02.11.2020 15:23
På torsdagen meddelade svenska handbollsklubben Alingsås HK att man har konstaterat covid-19-fall i sin trupp och under helgen skrev Alingsås Tidning att Benjamin Helander är en av de smittade spelarna i AHK-truppen.
– Det stämmer, jag har testat positivt. Jag fick beskedet på fredagsmorgonen, sade Helander till Alingsås Tidning.
Symtomen har inte varit så starka:
– Jag var lite hängig i veckan, hade lite huvudvärk och kanske lite ledvärk också. Men inte mycket mer än så. Jag har inte tappat smak och lukt exempelvis. Så man får någonstans vara glad att det inte är värre. Det är ingen större fara med mig, många har det så mycket värre, sade Helander till AT-sporten.
Helander missar därmed dock upptakten på EM-kvalet som kör i gång den här veckan. Finland inleder kvalet med en bortamatch mot Nordmakedonien på onsdag och möter sedan OS- och VM-mästaren Danmark på hemmaplan på lördag. Det grämer förstås:
– Ja men absolut. Det är inte ofta man får spela med landslaget på hemmaplan mot länder som Danmark. Samtidigt var det bra med landslagsuppehåll nu så man inte missar många matcher med klubblaget, säger han till Alingsås Tidning.
Då Helander inte kan delta i EM-kvalet får BK-kantspelaren Linus Lindberg i stället chansen.

ANDRA LÄSER