Esbo sjukhus påminner nog om ett lyxhotell!

Alla är väldigt trevliga och tar så bra hand om mig. De tar tid på sig för att prata med mig, är empatiska och pysslar om mig.

13.07.2021 11:35
Min morsdag den 10 maj började bra. Blev uppvaktad med en stor kruka rosor. Jag ville flytta krukan men den var så tung att jag måste låta den falla i golvet. Därefter föll jag själv och ambulansen larmades.
Jag hamnade till akuten på Jorv, där läkaren konstaterade att lårbenshalsen var bruten. Operationerna sköts på Tölö sjukhus, så följande natt blev jag flyttad och opererades där. Det märkliga var att jag inte kände någon smärta alls, fast jag hörde hur man pratade och sågade.
Efter operationen fördes jag till Esbo sjukhus med ambulans.
Jag hade tur som hamnade där. Det ligger ju alldeles bredvid Jorv. De har mycket gemensamt, bland annat röntgen och laboratorium. Det finns också en avdelning för fysioterapi. Personalen är väldigt skicklig och har fina redskap till förfogande.
Det här påminner nog om ett lyxhotell! Har ett privat rum med badrum. Ett enda minuset är nog maten, ibland kunde den nog vara mer smaklig. Det är förstås dietmat, men kan nog emellanåt också vara riktigt god.
Personalen består delvis av inhemska skötare, men här finns också skötare från många olika nationer, bland annat Myanmar, Nepal, Filippinerna, Sri Lanka, Nigeria ... Alla talar bra finska, en del har bildat familj och trivs bra både i landet och på jobbet!
Alla är väldigt trevliga och tar så bra hand om mig. De tar tid på sig för att prata med mig, är empatiska och pysslar om mig.
Jag vill därför gärna tacka för vistelsen här (må den dock vara slut snart)! Största tacket går till personalen som i två månader varit mer än vad man kan önska sig.
Hoppas alla behövande Esbobor i framtiden får njuta av denna eminenta vård!

Birgit Benedek,

97 år, Bastvik, Esbo

ANDRA LÄSER