Bayern München rasade ihop – bjuder in Dortmund

Bayern München låg bra till för att vinna Bundesliga – igen. Men efter förlusten mot Leipzig ser det inte lika ljust ut längre. – Vi har ingen energi längre, säger tränaren Thomas Tuchel.

Bayern München är illa ute i Bundesligas titelstrid.
21.05.2023 05:58
Bayern München har möjlighet att ta sin elfte raka Bundesligatitel. Men i lördagens toppmöte hemma mot Leipzig blev det förlust med 1–3 vilket innebär att de inför den sista omgången är illa ute i titeljakten.
Tabelltvåan Dortmund, som ligger en poäng bakom Bayern München med en match mindre spelad, har i söndagens möte mot Augsburg chans att gå förbi i toppen. I stället för Bayern är det nu Dortmund som har allt i egna händer.
– Vi har ingen energi längre. För mycket har hänt med det här laget och vi har problem att komma tillbaka när saker inte går vår väg. Vi hade matchen under kontroll men gjorde inte ett andra mål. Vi är inte tillräckligt fokuserade, säger Bayern Münchens tränare Thomas Tuchel enligt Reuters.
För  Leipzig var det däremot tre viktiga poäng de fick med sig i kampen om höstens Champions League-platser. Laget ligger nu trea, fyra poäng framför både Union Berlin och Freiburg, vilket betyder att Leipzig är klara för Champions League-spel nästa säsong.
I den sista omgången ställs Bayern München mot Köln och Dortmund mot Mainz. Leipzig möter Schalke.

    ANDRA LÄSER