Insändare: Breven kommer nog inte punktligt längre

20.09.2022 15:15
Jag läste Ove Pauls uppmaning (HBL 12.9) om att skicka julkorten i god tid. Det är roande att höra att postproblemen fortsätter lite överallt, inte bara i Nordsjö där jag bor. Exempelvis har brev som bevisligen skickats till Jakobstad aldrig kommit fram, och även brev där­ifrån har försvunnit.
För något år sen fick jag ett brev som var postat två år tidigare från Göteborg. Kuvertet var smutsigt och skrynkligt, försett med flera oläsliga adresser och stämplar. Visade brevet och frågade på posten om vad som kunde ha hänt och fick en lång förklaring om jäktade posttjänstemän som var överhopade med arbete. Summan av det hela var i alla fall att man borde försöka ha lite överseende med tjänstemännen som har det så stressigt.
Det har också ofta varit problem med några svenska veckotidningar som jag prenumererat på i flera år. Ibland uteblir en tidning under en vecka, nästa vecka kommer kanske två nummer, eller så inte alls. Förr talade man om ”punktligt som ett brev på posten”, men det gäller nog inte längre. God jul!
Mary Stark, Helsingfors

ANDRA LÄSER