För Krista Siegfrids är Eurovision drömjobbet

Eurovisionsartister kommer och går, få består. Men en som lyckats hålla sig kvar och även göra karriär inom Eurovisionsbubblan är Krista Siegfrids. I år programleder hon sitt eget webb-tv-program på Eurovisions officiella Youtubekanal.

"Jag träffar artisterna och gör olika roliga grejer med dem", säger Krista Siegfrids om sitt webb-tv-program Krista calling under årets Eurovision.
20.05.2021 18:00 UPPDATERAD 21.05.2021 13:38
Sedan Krista Siegfrids själv tävlade för Finland med Marry me 2013 har hon varje år på något sätt varit med på ett hörn under Eurovision song contest. I Tel Aviv för två år sedan var hon till exempel Yles kommentator på finska, och 2017 rapporterade hon från Kiev i SVT:s Eurovisionsprogram Fredagkväll.
– Det här är så roligt. Det är ett drömjobb för mig. Skulle jag få jobba med Eurovision året om skulle jag vara nöjd, säger Krista Siegfrids på videolänk hemma i Amsterdam med den halvårsgamla dottern Lizzy i famnen. Sedan två år tillbaka är hon bosatt i landet tillsammans med sin holländske man och dotter.
I år är hon aktuell med två webbsatsningar på uppdrag av EBU. På Eurovisionens officiella Youtubekanal kan hennes program Krista calling ses där hon träffar artister och andra på plats i Rotterdam.

ANDRA LÄSER