Centrumbiblioteket Ode avslöjar vad andra läser – sänder live från återlämningsbandet

Den åttonde februari sänder Centrumbiblioteket Ode i Helsingfors live från deras återlämningsband.

Centrumbiblioteket Ode firar lånedagen med "slow-tv" i år.
28.01.2022 11:52 UPPDATERAD 28.01.2022 14:20
Bibliotek runtom i Finland firar traditionsenligt lånedagen på – passande nog – Lainas namnsdag den 8 februari. Ode taggar nu till inför högtidsdagen i ett evenemang på Facebook: biblioteket kommer att sända live på Facebook från deras återlämningsband mellan klockan 11 och 17 tisdagen den 8 februari.
Sändningen kallar man Oodin hihnalive 2022. Ode skriver i Facebook–evenemanget att många brukar intressera sig för vad andra människor läser, och nu ger de chansen åt var och en att luta sig tillbaka i hemmasoffan och hålla koll på vad andra läser.
Biblioteket meddelar också att de några dagar inför lånedagen kommer att publicera en bingobricka som man som tittare kan spela på under sändningen, om man vill öka på spänningen.
Långa och statiska livesändningar – så kallad "slow-tv" – har blivit populärt under de senaste åren. Bland andra Prismas livesändning från deras kassaband under midsommarafton, "Hihna247", har lockat många tittare som varit nyfikna på vad andra finländare äter.
Och Världsnaturfonden WWF:s "Norrpalive", som har filmat Saimenvikare, samlade 1,2 miljoner klick under tre veckors tid i fjol, enligt WWF:s webbsida.

ANDRA LÄSER