25 grader och bara liten risk för regn – så blir vädret på midsommaren

Meteorologen utlovar fint väder till midsommarhelgen i Nyland, Åboland och huvudstadsregionen. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Det blir varmt väder under midsommarhelgen, men regnskurar kan också förekomma.

För midsommarfiraren ser vädret lovande ut, enligt Tuomo Bergman, meteorolog på Meteorologiska institutet. Vädret kommer att vara rätt lika i huvudstadsregionen, Nyland och Åboland.

– Torsdagen blir mycket varm med en temperatur på cirka 25 grader, det finns endast en liten möjlighet för regn. Fredagens temperatur blir ganska samma som torsdagens och även under fredagen är möjligheten för regnskurar väldigt liten, säger Bergman.

– I inlandet kommer det mer regnskurar, längs kusten är det främst uppehåll, tilläger Bergman.

Vädret under helgen

– Under lördagen förekommer regnskurar och temperaturen sjunker till cirka 20 grader, under lördagen är det även möjligt att det är ganska blåsigt, runt 15 meter per sekund, säger Bergman.

Enligt honom förstärks högtrycket och temperaturen stiger till något över 20 grader under söndagen, även vinden avtar.

Juni har hittills bjudit på ovanligt många dagar då temperaturen stigit över 25 grader i södra och mellersta Finland. Senast det förekommit så många dagar av värme var 2011.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning