25 coronafall på Markstridsskolan i Fredrikshamn – för tillfället totalt 125 insjuknade inom hela försvarsmakten

Under hela epidemins gång har totalt 666 coronafall bekräftats inom försvarsmakten. Bild: Försvarsmakten

Sammanlagt 111 personer vid Markstridsskolan i Fredrikshamn har exponerats för coronaviruset efter att över tjugo nya smittfall bekräftats under de senaste dagarna.

Totalt 25 coronafall har de senaste dagarna bekräftats vid Markstridsskolan i Fredrikshamn.

Sammanlagt 4 av de smittade har insjuknat under sina permissioner och sedan stannat hemma, medan resterande vistas på Markstridsskolan.

Sammanlagt 111 personer har varit i kontakt med de smittade. De exponerade personerna fortsätter nu sin tjänstgöring åtskilt från övriga och de coronatestas.

Personalen och de värnpliktiga har på grund av coronaepidemin delats in i separata avdelningar för att undvika att de möter varandra. Tack vare den åtgärden har man enligt Markstridsskolan lyckats kartlägga alla som nu kan ha exponerats för viruset.

Markstridsskolan fortsätter vidta säkerhetsåtgärder för att hindra virusspridningen och följer även med hur coronaläget utvecklas.

För tillfället är enligt kommunikationsspecialist Henrik Gahmberg 125 personer inom försvarsmakten smittade av coronaviruset. 20 av dem hör till personalen, medan övriga är beväringar. Under det senaste dygnet har totalt 9 nya coronafall bekräftats.

Under hela epidemins gång har totalt 666 coronafall bekräftats inom försvaret. Majoriteten av dem, sammanlagt 513 fall, har bekräftats bland beväringar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning