25-åring man försvunnen – polisen ber om tips

Polisen söker efter en 25-årig man som sågs senast på Auragatan i centrala Åbo vid fyrasnåret natten mot lördagen.

Enligt polisen i Sydvästra Finland är den senaste observationen av mannen när han promenerade i riktning mot Åbo konstmuseum. Han hade åkt in till centrum för att festa med sina vänner. Planen var att gå hem till flickvännen efter firandet, en sträcka på två kilometer som han var van att gå. Flickvännen berättar till tidningen Iltalehti att pojkvännen antagligen drack alkohol under kvällen, men knappast var full.

Mannens har ett stort skägg, blå denimjacka med vit pälskrage, grå mössa, svarta jeans och gråa skor med klargröna snören. En bild på mannen sprids på sociala medier efter att en kompis anmälde honom försvunnen.

Polisen ber alla som har någon iakttagelse av mannen att ta kontakt med polisen per e-post: vihje.turku.lounais-suomi@poliisi.fi.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning