Familjen bekräftar: Mino Raiola död

Zlatan Ibrahimovics agent, Mino Raiola, är död, meddelar familjen på Twitter. Raiola blev 54 år gammal. "Mino kämpade till slutet med samma styrka som han hade vid förhandlingsbordet för att försvara våra spelare", skriver familjen på Twitter.

Mino Raiola, i mitten. Arkivbild.
Ingela Ahlberg/TT
30.04.2022 17:29 UPPDATERAD 30.04.2022 19:10
"Mino påverkade så många genom sitt arbete och skrev ett nytt kapitel i fotbollens historia. Han kommer att för alltid vara saknad. Minos uppdrag att göra fotbollen till en bättre plats för spelarna fortsätter med samma passion."

Hans död dementerades

I torsdags uppgav ett stort antal medier, bland annat TT med hänvisning till flera italienska tidningar, att den kände fotbollsagenten hade gått bort. Det dementerades senare. Raiola var dock allvarligt sjuk och inlagd på sjukhus i Milano.
– Han är illa däran, men han är inte död, sade då Raiolas assistent José Fortes Rodriguez.
Zlatan Ibrahimovic besökte Raiola på sjukhuset på fredagen.
Raiola hade varit sjuk en tid och lades in på sjukhus i januari för ett ingrepp som då sades inte vara allvarligt. Hans agentbolag höll just nu på med en övergång för den norske stjärnan Erling Haaland som uppges vara på väg att lämna Dortmund för Manchester City.

Pogba dyraste övergången

Mino Raiola föddes i Italien 1967 och flyttade som barn med familjen till Nederländerna där hans pappa öppnade en pizzeria där Mino Raiola arbetade som servitör. Hans första stora affär som fotbollsagent var 1993 då Dennis Bergkamp lämnade Ajax för Inter.
Just nu var Raiola agent för, förutom Ibrahimovic och Haaland, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Paul Pogba, Mario Balotelli, Matthijs de Ligt och Maxwell, och han räknades som en av fotbollsvärldens främsta. Enligt Forbes var han 2020 god för drygt 77 miljoner euro.
Hans dyraste övergång var när Pogba lämnade Juventus för Manchester United 2016 för förmodade 93 miljoner pund, motsvarande runt 110 miljoner euro.

ANDRA LÄSER