Virusoro stoppar paratävling i Tokyo

Oron för coronaviruset ställer nu in tävlingar i Japan där OS och Paralympics ska arrangeras i sommar. Den testtävling i paralympicsgrenen boccia som skulle ha hållits i Tokyo i nästa vecka är "tillfälligt uppskjuten".

Oron för coronaviruset gör att en testtävling inför Paralympics skjuts upp
Tävlingen skulle ha hållits i Ariakehallen, där gymnastiktävlingarna arrangeras under OS.
Coronaviruset sars-cov2 har krävt 2 000 dödsoffer i Kina och smittat 74 000 människor över hela världen, men hittills har OS- och Paralympicsarrangörerna avfärdat oron för att det ska påverka sommarens stora idrottsevenemang i Japan.
Japans paralympiska kommitté skriver i ett uttalande att det krävs ytterligare tid för att analysera hur coronaviruset påverkar idrottsmän och att tävlingen kommer att avgöras vid ett senare tillfälle.
Flera stora idrottsevenemang i Kina och andra delar av Asien har ställts in på grund av oron för coronaviruset, bland annat inomhus-VM i friidrott i Nanjing och ett formel 1-lopp i Shanghai. Dessutom har arrangörerna av Tokyo maraton bestämt att bara elitlöparna får tävla i årets upplaga som avgörs 1 mars. 38 000 motionärer stoppas från att springa.

ANDRA LÄSER