Guardiola lovar Liverpool "guard of honour"

Manchester City kommer att hylla Liverpool genom en så kallad "guard of honour" när lagen möts. Det har Citys tränare Pep Guardiola nu bekräftat.– Vi kommer att göra det eftersom de förtjänar det, säger tränaren.

Manchester Citys tränare Pep Guardiola lovar att hylla mästarlaget Liverpool när de kommer till Manchester. Arkivbild.
Bella Franzén/TT
28.06.2020 14:43 UPPDATERAD 28.06.2020 18:12
När ett lag vunnit en liga redan innan den spelats klart finns en tradition att motståndarlaget i de resterade matcherna ska hylla mästarna genom en så kallad "guard of honour" inför matchen.
Vilket innebär att motståndarlaget ställer upp sig i två rader vid spelarentrén och applåderar mästarlaget när de kliver ut på planen.
Liverpool blev på torsdagskvällen engelska mästare med sju omgångar kvar att spela. Bland annat kommer man att möta tabelltvåan Manchester City som vunnit ligan de två senaste åren.
Trots besvikelsen över att missa titeln i år kommer Manchester City att hylla Liverpool när mästarna kommer på besök den 2 juli.
– Vi kommer självklart att göra en "guard of honour". Vi kommer att hylla Liverpool på ett fantastiskt sätt när de kommer till vår hemmaarena. Vi kommer att göra det eftersom de förtjänar det, säger Pep Guardiola.
Liverpool ligger just nu 23 poäng före Manchester City och säkrade titeln rekordtidigt. Återstående matcher ger Liverpool chansen att säkra ytterligare rekord. Flera satta av Manchester City.

ANDRA LÄSER