Markkanen fortsätter leverera – säsongens rekordpoäng

Utah Jazz skulle vara en slagpåse – i stället är laget tvåa i hela NBA. Inte minst tack vare ligans effektivaste anfallsspel ledd av en viss finländare.

Lauri Markkanen har tagit en jätteroll i ett vinnande Utah Jazz i NBA-basketen.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
10.11.2022 13:20
Lauri Markkanen och Utah Jazz går från klarhet till klarhet i NBA-basketen. Det inför säsongen uträknade Jazz ångar på i en fyra matchers segersvit och toppar hela den västra konferensen.
Jazz spelar för tillfället en riktig karnevalbasket där trepoängarna duggar tätt och framför allt precist. I den senaste triumfen satte Jazz hela 17 av 39 trepoängare då man slog Atlanta Hawks efter en offensiv uppvisning med 125–119.
Bäst på planen? Lauri Markkanen. Finländaren, som helt klart njuter av tillvaron i Salt Lake City, var giftig från trepoängsbågen och satte in sex av sina åtta treor. Från frikastlinjen var han felfri och knep också åtta returer vid sidan om sina 32 poäng – säsongen bästa poängsumma som bara blir tre poäng från rekordmatchen med Chicago Bulls 2019.
Jazz har överraskande nog vunnit tio av sina tretton första matcher. Inte minst tack vare trepoängsskyttet som bidragit till att de kan kalla sig ligans poänggladaste lag (118,8/match).
”Det är lite liksom vår grej”, säger Markkanen efter 32-poängsmatchen på NBA:s webbplats.
”Vi håller bollen i rörelse och har kul där ute. Bara att fortsätta sänka de där treorna”.
Markkanen, 25, håller på att spela sin karriärs bästa säsong och finländarens namn cirkulerar till och med i de tidiga ryktena beträffande All Star-uttagningarna. Statistikraden är tuff: 22,7 poäng, 8,8 returer och 2,5 assist per match.
Allt detta i ett vinnande lag.

ANDRA LÄSER