98 nya konstaterade fall av coronaviruset i Finland

Efter måndagen har ytterligare 98 personer i Finland konstaterats smittade av coronaviruset, meddelar Institutet för hälsa och välfärd. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Institutet för hälsa och välfärd informerar på tisdagen att sammanlagt 8 725 personer testat positivt för det nya coronaviruset i Finland.

Efter måndagen har ytterligare 98 personer i Finland bekräftats smittade av coronaviruset, meddelar Institutet för hälsa och välfärd. Enligt institutet består den färska siffran av fall som konstaterats under de senaste 10 dagarna. 41 av de nya bekräftade fallen hör ihop med en och samma smittkedja som härstammar från en restaurang i Lahtis. Också på andra håll i landet har det förekommit kluster av smittor under de senaste veckorna.

Under det senaste dygnet har det också rapporterats om en massexponering vid en rehabiliteringsavdelning i Mänttä-Vilppula i Birkaland. Sammanlagt 11 personer, två anställda och 9 klienter, har smittats i enheten.

Allt som allt har Finland bekräftat 8 725 fall av coronaviruset. Av dem har 3 080 konstaterats i Helsingfors, 1 050 i Esbo och 1 032 i Vanda.

Sammanlagt har 539 nya coronafall konstaterats i Finland under de senaste 14 dygnen och antalet fall per 100 000 invånare är nu 9,8.

Enligt måndagens uppgifter har 339 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland. 10 personer får sjukhusvård för viruset, varav 3 får intensivvård. Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning