Kim Herold försökte värma döttrarnas mjölk i brödrosten – berättar livet som tvillingfarsa i Jannes pappapodd

Kim Herold somnar inte när han gästar det fjärde avsnittet av Jannes pappapodd. Han har accepterat sömnbristen som det nya livet som tvillingfarsa fört med sig.

Många känner kanske först och främst igen fotomodellen och artisten Kim Herold från sommarplågan ”Social Butterfly” från 2008.
Jonas Forsbackajonas.forsbacka@hbl.fi
24.11.2022 05:01
Det syns inte på den före detta fotomodellen och artisten Kim Herolds ansikte att han stigit upp klockan fyra på natten inför dagens poddinspelning. Men det kommer fram under avsnittets gång.
I dag jobbar Herold som företagare inom idrottsbranschen, men framför allt är han pappa till två tvillingdöttrar som föddes i oktober i fjol.
När han gästar det fjärde avsnittet av Jannes pappapodd berättar han att alla nätter brukar vara ”ganska dåliga”, men att den senaste var värre än vanligt. Den ena dottern vaknade tidigt och bestämde sig inte bara för att inte somna om – hon passade också på att väcka sin syster när hon väl var i gång.
Morgonens väckning fick Herold att konstatera att han nog är en person som behöver lite utmaningar och problem i livet för att hålla sig stabil.
– Grattis att du fick tvillingar! Det känns helt rätt, säger Janne och skrattar.

Rostad mjölk

Programledaren och komikern Janne Grönroos ligger bakom podcasten Jannes pappapodd, som görs i samarbete med HBL. Under hösten publicerar HBL åtta avsnitt, med åtta intressanta gäster, för att utforska olika synvinklar och perspektiv på hur det är att vara pappa i dag. Podden finns att lyssna på Spotify, Youtube, Apple Podcast och Audible.
Kim Herold har accepterat att en ständig sömnbrist kom på köpet då han blev pappa till tvillingar. För två dagar sedan försökte han trycka ner mjölkflaskor i brödrosten när barnens mjölk skulle värmas, berättar han.
– Det är inget skämt, det är den nivån man jobbar på, säger han i podden.
Samtalet i avsnittet handlar bland annat om de största skillnaderna mellan att vara pappa till en bebis och till två tvillingar.
De har inte en helt normal farsa de här flickorna.
Kim Herold

Kommer aldrig förstå

Ett av de bästa råden Herold fick innan han blev pappa till tvillingar var att ingen som inte själv har tvillingar kommer någonsin förstå honom, berättar han i podden.
Liksom många andra föräldrar har han fått både välkomna och ovälkomna råd om hur man kan uppfostra och ta hand om sina barn.
– Även de som har bara ett barn har sagt hur man ska göra med tvillingar. Men det funkar ju inte så, säger Herold.
När Janne frågar om det sämsta tipset som Herold fått, berättar Herold att det var någon som sa att han skulle låta tvillingarna sova när de vill, och vakna när de vill, eftersom de inte behöver någon dygnsrytm.
– Det blir ju bra sedan när den ena sover då den andra är vaken … Man har inte så hemskt mycket fritid då längre, säger Herold i podden.
Janne Grönroos gör Jannes pappapodd under hela hösten, i samarbete med HBL.

Ringde ambulansen

I avsnittet berättar Herold också om sin mest skrämmande erfarenhet med barnen. Det var när en av flickorna blev alldeles blek och blå och fick en anafylaktisk chock efter att hon hade provsmakat ägg. När Herold ringde ambulansen bad de honom inleda hjärt-lungräddning, berättar han.
Det krävs en del övertalning i avsnittet, men till sist lyckas Janne också tjata till sig att Herold utbrister i ett av de läten han brukar göra när han busar med sina döttrar strax innan läggdags.
– De har inte en helt normal farsa de här flickorna, säger Herold.
Nästa avsnitt släpps torsdagen den 1.12. Innan dess kan man också lyssna hur det lät när Pelle Heikkilä, ”Hjallis” Harkimo och Jens Berg gästade podden.

ANDRA LÄSER