Julens returtrafik har löpt lugnt – bra förhållanden i hela landet

Julens returtrafik har i huvudsak löpt bra. En tankbil som välte på riksväg 2 och en frontalkrock i Nyslott var de värsta olyckorna.

Julens returtrafik har förlöpt i lugna tecken.
26.12.2018 22:15 UPPDATERAD 03.01.2019 15:53
På annandag jul återvänder många som tillbringat julen på främmande ort hem. Returtrafiken började på förmiddagen och vägtrafikcentralen Traffic Management Finland uppskattade att trafiken var som livligast mellan klockan 12 och klockan 19.
En tankbil välte på riksväg 2 på sträckan Huittinen-Björneborg på förmiddagen och svavelsyra rann ut på marken. Enligt räddningsverket rann några tiotals liter svavelsyra ut på en åker och i ett dike vid vägen. På grund av olyckan dirigerades trafiken på en omväg.
I Nyslott skadade sig en person allvarligt i en frontalkrock mellan två personbilar. Olyckan skedde på eftermiddagen på riksväg 14.
Julens returtrafik fördelas i år på flera dagar. På annandag jul började trafiken öka kring lunchtid och de populäraste vägarna var i vanlig ordning riksvägarna 3 och 4 till Helsingfors. Polisen övervakade trafiken runtom i landet.
Vädret på annandag jul var soligt i väst och mulet i öst. Enligt Traffic Management Finland var förhållandena för returtrafiken bra i hela landet.
Under julafton och juldagen fick polisen ungefär 200 anmälningar om trafikolyckor och 35 polisanmälningar med rubriceringen äventyrande av trafiksäkerheten. Alkohol misstänks ha varit inblandat i sju olyckor.
Den allvarligaste olyckan skedde i Ijo i Norra Österbotten på julafton. Fem personer skadades i en kollision mellan två personbilar.
Totalt har polisen fått 62 anmälningar om misstänkt rattfylleri under julafton och juldagen. I 25 fall var det frågan om grovt rattfylleri.

ANDRA LÄSER