22-åriga kvinnan som försvann på Solkusten hittad

Bild: Mostphotos

Frivilliga hjälpare letade snabbt fram kvinnan efter mammans Facebookinlägg.– Jag hann inte ens till polisstationen för att anmäla min dotter försvunnen, säger mamman.

Kvinnans mamma fick kontakt med sin dotter efter att ha berättat om försvinnandet i ett inlägg på Facebook. Finländare som är bosatta på Solkusten började leta efter kvinnan och påträffade henne i Malaga, i det ökända området Palmilla, rapporterade Iltasanomat på måndagen.

Enligt mamman mår dottern bra. Mamman ska åka till Spanien för att hämta hem dottern på tisdag.

Finländarna som hittade kvinnan skickade en bild på henne till mamman. Hon ska inte ha förts till Palmilla med våld utan ska ha åkt dit av egen vilja.

Den finska gruppen Costan Enkelit (Costas änglar) hjälpte till med spårningen. Gruppen består av frivilliga som hjälper personer som hamnat i knipa i Spanien.

22-åringen, som varit ute på resa i fyra månader, borde redan ha kommit tillbaka till Finland. Mamman satt på lördagskvällen ut ett meddelande på Facebook där hon berättade om vad som hänt och hoppades via den vägen få information om var hennes dotter kan befinna sig.

Till Iltasanomat säger mamman att hon är överraskad över hur stort spektakel det blev av Facebookinlägget.

– Allt skedde så snabbt att jag inte ens hann till polisstationen för att anmäla min dotter försvunnen.

– Tack och lov slutade det här med att dottern är vid liv.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03