Handbollförbundets ordförande: "De nya klädreglerna är vansinniga – vi kommer inte att tillämpa dem i Finland"

Jari Henttonen, ordförande för det finländska handbollförbundet, sparar inte på orden då han kommenterar internationella handbollförbundet IHF:s nya klädregler för beachhandbollen: – De är dåliga och jag tycker inte alls om dem. Varför kan vi inte ha samma regler för män och kvinnor?

Handbollförbundets ordförande Jari Henttonen är missnöjd med hur internationella handbollförbundet IHF hanterat klädfrågan i beachhandbollen.
15.10.2021 06:30 UPPDATERAD 15.10.2021 07:27
Internationella handbollförbundet IHF:s styrelse skrev i helgen om de hårt kritiserade klädreglerna inom beachhandbollen. I de nuvarande reglerna står det att kvinnor måste spela i bikinitrosor och sport-BH medan männen får spela i shorts och linne.
Spelarna i det norska damlandslaget vägrade spela i bikinitrosor i bronsmatchen i EM i somras och bötfälldes för det. Redan inför EM hade det norska förbundet lagt fram ett förslag om en regeländring gällande kläder för det europeiska förbundet EHF.
Då IHF i helgen behandlade ärendet blev resultatet ändå inte som många europeiska förbund hade hoppats på. I de nya reglerna står det:

ANDRA LÄSER