21 skidåkare i landslaget – Pärmäkoskis namn på listan

Krista Pärmäkoski hörde inte till skidförbundets träningsgrupp förra säsongen. Bild: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Elva damer och 10 herrar bildar det finländska längdåkningslandslaget säsongen 2020–21. Enligt Yle är Krista Pärmäkoskis medverkan fortfarande ett frågetecken.

Skidförbundet presenterade sina landslagstrupper på fredagen. I längdåkningen fortsätter förbundet med samma linje som den här säsongen.

– Vi ville fortsätta som förra säsongen och träna med en stor grupp. Det är viktigt att med unga idrottare i landslagsträningen, säger tränaren Teemu Pasanen.

Ett intressant namn på listan är stjärnan Krista Pärmäkoski. Förra säsongen var den 29-åriga längdåkaren inte med i landslagets träningsgrupp utan tränade utanför laget.

Enligt Yle Urheilus uppgifter har Pärmäkoski inte skrivit på ett idrottarkontrakt med skidförbundet vilket betyder att det är oklart om hon fortsätter utanför laget eller som en del av laget kommande säsong.

Landslagets tester inleds i juni medan de första gemensamma lägren hålls i månadsskiftet juli-augusti i samband med FM-tävlingarna i rullskidning arrangeras.

– I början av säsongen kommer vi att koncentrera våra läger till hemlandet och i oktober är det meningen att hålla läger på hög höjd, säger Pasanen.

Skidförbundet organiserar om juniorlandslagsverksamheten då man skapat nya träningsgrupper för under 23-åringar. Glenn Lindholm ansvarar för den yngre åldersklassens träning

Här är landslagen i längdåkning för säsongen 2020–21:

Damer:

Joensuu Jasmi, Korva Anita, Kyllönen Anne, Kähärä Jasmin, Lylynperä Katri, Matintalo Johanna, Mononen Laura, Niskanen Kerttu, Nissinen Vilma, Piippo Eveliina, Pärmäkoski Krista.

Herrar:

Haarala Juuso, Hakola Ristomatti, Hyvärinen Perttu, Lepistö Lauri, Mikkonen Juho, Mäki Joni, Niskanen Iivo, Suhonen Verneri, Vuorela Markus, Vuorinen Lauri.

U23-damer:

Böök Josefina, Lämsä Emmi, Olkkonen Tiia, Ray Hanna, Alakoski Anni.

U23-herrar:

Hökkä Oskari, Lindholm Remi, Mannila Lauri, Parantainen Kalle, Poikonen Verneri, Parttimaa Aleksi.

Juniorflickor:

Haapala Ida, Kaijansinkko Siiri, Leinamo Sonja, Raunio Tuuli, Ryytty Vilma.

Juniorpojkar:

Helander Eemil, Hyvönen Matias, Liekari Emil, Moilanen Niilo, Pyykkö Veeti, Stenman Tino, Ståhlberg Alexander.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning