Arteta stöttar kritiserade Arsenalägarna

Arsenals ägare Stan Kroenke sköt ner Spotifymiljardären Daniel Eks förhoppningar om att köpa Londonklubben.Nu ger tränaren Mikel Arteta de amerikanska ägarna sitt stöd.– Om de (supportrarna) skull få möjligheten att lära känna dem är jag säker på att de skulle bli överraskade, säger han.

Mikel Arteta visar sitt stöd för den kritiserade ägarfamiljen.
Arsenal var en av de tolv klubbarna som låg bakom den hårt kritiserade "superligan" och sedan dess har ägarfamiljen Kroenke fått utstå hård kritik.
Samma dag som tusentals Arsenalsupportrar samlades utanför hemmaarenan för att protestera mot ägarna skrev den svenske Spotifygrundaren Daniel Ek på Twitter att han var intresserad av att köpa klubben.
Några dagar senare rapporterade brittiska medier att det inte bara handlade om en lättsam tweet, utan att det finns ett genuint intresse.
Men spekulationerna har skjutits ner av Kroenke som menar att det inte är aktuellt att sälja klubben.
Nu visar Arsenals spanske tränare Mikel Arteta sitt stöd för de nuvarande ägarna, och säger att deras engagemang i klubben är äkta.
– Om de (supportrarna) skulle få möjligheten att lära känna dem är jag säker på att de skulle bli överraskade, säger han.
Han säger också att Kroenkefamiljen stängt spekulationerna om ägarsituationen.
– De agerade fort och gjorde klart för hur de ser på situationen och vad de vill göra med den här fotbollsklubben, säger han.
Daniel Ek förväntas uttala sig om sina planer att ta över Arsenal i en intervju med CNBC i eftermiddag.
ANDRA LÄSER