2016 beräknas bli det varmaste året

Juni var inte varm bara på hemmafronten, världen slog värmerekord för fjortonde månaden i rad. Bild: How Hwee Young

Världen är på väg mot sitt varmaste uppmätta år och koldioxidnivåerna har nått nya höjder. Det går inte längre att blunda för klimatförändringen.

Juni var den fjortonde månaden i rad med rekordvärme såväl på land som i haven. Enligt FN-organet Meterologiska världsorganisationen är det tydliga tecken på den globala uppvärmningen.

En stark El Niño, ett väderfenomen i Stilla havet som ofta förknippas med extrem torka, stormar och översvämningar, ska enligt FN-organet nu ha gått över.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning