20 konstnärer drar en lans för Regnbågsankan

En samling klistermärken ges ut av Regnbågsankan r.f. i samarbete med 20 olika konstnärer. Syftet är att uppmärksamma Regnbågsankans verksamhet.

− Vi ville ge det här dels som en gåva till våra medlemmar och dels ser vi det som ett fint sätt att uppmärksamma det arbete som föreningen gör, säger Johan Finne, medlem i Regnbågsankans styrelse och initiativtagare till projektet.

De 20 konstnärerna som designat klistermärkena ställde upp gratis, antingen genom nya konstverk eller via gamla motiv som de låter föreningen använda.

Bland konstnärerna finns bland annat Cris af Enehielm, Kasper Strömman och Pentti Otsamo. Alla stora finlandssvenska teatrar har bidragit med foton från produktioner med hbtiq-anknytning.

Regnbågsankan jobbar med hbtiq-frågor på svenska i Finland och det mesta av arbetet sker på frivillig basis. De inkomster föreningen får via fonder och medlemsavgifter finansierar basverksamheten, som bland annat omfattar skolbesök och senior- och familjeverksamhet.

Regnbågsankan gör ingen vinst på klistermärkena, som trycks i en begränsad upplaga. De kommer att delas ut gratis i samband med föreningens verksamhet. Första gången blir under Karleby Pride på lördag.

Nina Albrechts teckning. Bild: Nina Albrecht