20-åring åtalas för dödsskjutning i Stockholm

En 20-årig man åtalas för att ha skjutit ihjäl en man i stadsdelen Blackeberg i Stockholm i fjol. Huvudförhandlingen kommer att hållas i Solna tingsrätt. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

En 20-årig man åtalas för att ha skjutit ihjäl en man i stadsdelen Blackeberg i Stockholm i fjol. Ytterligare två personer åtalas för brott i samband med skjutningen.

Det var en osedvanligt våldsam kväll i Stockholm den 30 juni förra året, då tre skjutningar ägde rum på olika platser i staden inom loppet av några timmar. Totalt dödades två personer och två skadades, i skjutningar i Sollentuna, Järfälla och Blackberg.

Trots den nära tidsrymden tros skjutningarna inte ha haft något samband. Vid skjutningen i Blackeberg, i västra Stockholm, dödades en 23-årig man utanför ett flerbostadshus. Förutom den 20-årige mannen som åtalas för mord och grovt vapenbrott, åtalas en man och en kvinna för grovt vapenbrott och skyddande av brottsling.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning