20 000 bin stoppade flygplan

Bin försökte bygga bo i flygplansmotor i Sydafrika. Bild: Adobe Stock

I september hindrades ett flygplan att lyfta efter att bin hade börjat bygga bo i en av flygplansmotorerna på King Shaka International Airport i Durban, Sydafrika.

Enligt sajten News24 tog det mindre än en halvtimme för de runt 20 000 bina att samlas för att gå till verket. Biodlare fick rycka in, och palmblad användes för att inte skada motorns känsliga delar när man avlägsnade bina. "Jag har aldrig sett något liknande under mina åtta år i flygbranschen", säger en talesperson för Mango Airlines, ägare till planet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning