Varg följde efter hundägare i Vasa – tog skydd i närliggande hus

På måndagskvällen fick en promenerande Vasabo och hens hund en skrämmande överraskning. I Sundom stötte duon plötsligt på tre vargar.

En promenerande Vasabo fick ta skydd i ett närliggande hus då en varg följde efter hen.
En person som rastade sin hund på Bolåkersvägen i Sundom på måndag kväll mötte inte bara en utan tre vargar på sin promenad. Det ska ha skett vid klockan 22.30. En av vargarna följde efter duon, som lyckades ta skydd i ett närliggande hus.
En polispatrull tillkallades till platsen, men då hade vargen redan fortsatt sin färd och sågs inte längre till.
Bara ett par minuter senare, klockan 22.38, gjordes nästa möjliga vargiakttagelse i Vasa på måndagskvällen. Den här gången kom anmälan från Strandlandsvägen i Sandviken i Vasa. Inte heller i Sandviken kunde polisen få syn på rovdjuret.
Enligt polisen går det inte att avgöra ifall det är någon av de individerna som setts i Sundom som senare rört sig på Strandlandsvägen. Utifrån en video från den senare observationen kan man konstatera att det antagligen rör sig om en varg, meddelar polisen.
Polisen ber om observationer på vargar som rör sig i bebyggelsen av invånarna i Sundom och närområdena. Observationer ska meddelas till nödcentralen 112. Observationer på varg i terräng, utanför bebyggelse, meddelas till områdets rovdjurskontaktperson.

ANDRA LÄSER