Insändare: Bollförbundets straff går ut över oskyldiga

03.10.2022 17:18
Jag har redan en längre tid varit missnöjd med hur ultrafansen uppför sig på lokalmatcherna mellan IFK och HJK. Jag tycker att man kunde tillåta bloss, som på de flesta håll i världen, till exempel Sverige, bara på utmärkta avsnitt av läktaren, där användningen går att övervaka. Nu är det ju så att de är helt förbjudna, och därför är det dumt och enfaldigt att varje gång bryta mot Bollförbundets och ligans förbud, och på det sättet tillföra sin klubb extra kostnader i form av böter.
Senaste match tog nog priset, när man utmanade hemmalaget genom att bränna dess klubbanderoll. Och de blå ultrafansen var inte ett dugg bättre genom att tränga in på planen och ta ihop med ordningsvakten. Men tycker ändå att Bollförbundets straff går ut över oskyldiga, i båda lägren, genom att stänga kortsidorna i en match för båda klubbarna.
IFK var gästande lag, och dess säsongkort var inte i bruk. Med andra ord kunde vem som helst som inte har säsongskort i klacken komma på derbyt. Till exempel jag, med två söner, hade köpt ströbiljett från solsidans läktare. Så vi satt inte ens i klacken där vi brukar sitta, men går nu ändå miste om en match!
Samma gäller ju största delen av Klubis anhängare, som satt kvar i södra läktaren, när ultrafansen vällde in på planen. De gjorde sig inte skyldiga till någonting de heller, men går de också nu miste om en match? Det är ok att hålla på sitt eget lag, men att hata motståndarens fans är för mig helt obegripligt!
Svante Sandström, röd D-junior på 1960-talet,

ANDRA LÄSER