Makt utan ansvar

I stället för att konsumera oss ner i skiten, borde vi investera oss ur den.

14.12.2020 21:30 UPPDATERAD 15.12.2020 11:41
Regeringen, med de allt mer mot vänster flytande socialdemokraterna i spetsen, har haft fullt upp med att försköna sina misstag, ta över instanser ämnade att vara politiskt oberoende, sätta sprätt på budgetunderskottet, dela ut trofépositioner och presentera en mycket försenad plan för att förbättra sysselsättningen. En plan som tjänstemannakåren dessvärre inte lär tro på.
När nuvarande regering med sina kvinnliga ministrar blev ett faktum var det nog många som tänkte att nu äntligen blir det förändring. Till det bättre. Nu skulle gubbkulturen få sig en känga. Kohandeln kring välavlönade positioner i administrationen och den publika sektorn skulle hamna i bakgrunden för modiga fräscha åtgärder för att förändra, modernisera och förbättra för det finska folket.
Men nej. Det blev värre. Regeringen har knakat i fogarna av att ministrarna sinsemellan slagits över petitesser, prestige och sabbat för varandra. Till och med den kritiska ställningen till Veikkaus, vars penningspelsautomater bevisligen främst drabbar de som är i socioekonomiskt utsatt läge – det vill säga de som Socialdemokraterna och vänstern påstår sig bry sig om – tynade fort ut.

ANDRA LÄSER