Vegas på väg att knäcka Dallas – Kapten Benn åkte ut

Vegas Golden Knights mot Dallas Stars förutspåddes bli en rysare i NHL-slutspelet i ishockey. Men nu är Vegas på väg att röja Dallas ur vägen i expressfart.

Vegas Golden Knights är på väg mot final i Stanley Cup.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
24.05.2023 06:45 UPPDATERAD 24.05.2023 13:45
Efter två förlängningssegrar hemma i de eviga neonljusens Nevada och Las Vegas, var Dallas mer eller mindre piskat att vinna inför hemmapubliken. Endast fyra lag har genom historien förmått att vända ett 0-3-underläge i matcher till 4-3 och i nuläget finns ingenting som tyder på att Dallas kan bli det femte laget att stå för miraklet.
Vegas vann med hela 4-0 på bortais. Då William Carrier i sjunde minuten gjorde 0-3 var matchen mer eller mindre över.
Efter Jonathan Marchessaults 0-1 fick Jamie Benn spel och började av någon anledning misshandla Vegas Mark Stone med tvärställd klubba. Kapten Benn åkte på matchstraff och under den utvisningen gjorde gästerna 0-2 då Dallas gått bort sig med för många spelare i en kontring. Efter 0-3 fick inte särskilt välspelande Jake Oettinger nog och gav över stafettpinnen åt Scott Wedgewood. 
Alex Pietrangelo gjorde 0-4 i andra perioden och senast där var matchen över.
Vegas har nu tre matchbollar att gå till final i Stanley Cup och allt talar för att kasinostadens stolthet fixar det. Vegas bredd och tyngd verkar bli för mycket för Dallas då också doldisen Aiden Hill överglänser Oettinger i målvaktskampen.
Florida Panthers kunde natten till torsdagen säkra sin plats i finalen om laget hemma besegrade Carolina Hurricanes. Sensationslaget Florida, som med nöd och näppe tog sig till slutspel, hade 3-0 på förhandsfavoriten Carolina.

ANDRA LÄSER