Neymar utvisad – anklagar motståndare för rasism

Neymar var tillbaka i startelvan efter coronasmittan.Då blev brassestjärnan utvisad för ett knytnävsslag i bakhuvudet på Marseilles Alvaro Gonzalez.

Neymar i mötet med Olympique Marseille.

Efteråt anklagade han Gonzalez för rasism.

Neymar och Ángel Di María var tillbaka i startelvan, men trots de offensiva förstärkningarna förlorade Paris Saint-Germain på nytt. 0–1 i "le classique" hemma mot Olympique Marsielle – Florian Thauvin nätade i 31:a minuten – innebär att PSG står på noll poäng efter två spelade matcher i franska ligan.

På tilläggstid blev det tumultartade scener med Neymar i en av huvudrollerna. Efter en hel del gruff viftade domaren med det röda kortet fem gånger och brassen var en av spelarna som hade spelat färdigt.

Brassen slog till Alvaro Gonzalez i bakhuvudet och anklagade efter matchen Marsiellespelaren för rasism.

"Det enda jag ångrar är att jag inte slog den här idioten i ansiktet i stället", twittrade stjärnan efteråt.

Gonzalez försvarade sig sedan.

"Det finns ingen plats för rasism i fotboll. Men ibland måste man acceptera en förlust och ta den på planen", skrev spanjoren på Twitter.

Coronasmitta har härjat i PSG-truppen och i den förra förlusten, mot Lens, fanns totalt tolv spelare på frånvarolistan av olika anledningar. Neymar var en av flera som då saknades efter att ha testat positivt för covid-19.

Saknas fortfarande gör bland annat franske anfallsstjärnan Kylian Mbappé, som testade positivt kort efter att ha sänkt Sverige på Friends arena förra helgen.

ANDRA LÄSER