Medaljkontot öppnat – Marika Teini tog VM-silver

Marika Teini tog Finlands första medalj i VM då hon var tvåa på medeldistansen i Lettland.

Marika Teini
Marika Teini tog hem silvret då hon var nästsnabbast på medeldistansen i VM i lettland.
Teini förlorade 1 minut och 30 sekunder till segrande Natalia Gemperle från Ryssland. Frankrikes Isia Basset slutade trea.
Den 29-åriga Teini gjorde en stark insats från början till slut och var med och kämpade om medaljerna hela loppet.
Ändå var hon själv inte helt nöjd med sin insats.
– Jag hade nog hellre tagit hem segern. Jag tappade koncentrationen lite efter den sjätte kontrollen då jag visste att jag klarat av den svåraste delen, säger hon.
– Det stör lite med tanke på att det fanns 1,5–2 minuter att kapa av tiden. I dag var det dagen då jag kunde ha tagit hem segern.
Teini kallade sin insats för en "kontrollerad normalinsats" och grämde sig över att hon chansat lite väl mycket efter att ha fått en bra känsla efter inledningen.
Silvret var hennes första individuella medalj i VM. Sedan tidigare hade Teini vunnit två stafettbrons (2016 och 2017). I våras vann hon EM-guld på medeldistans och hon tog brons på samma distans i EM för två år sedan då hon också vann stafettguld.
Regerande världsmästaren, Sveriges, Tove Alexandersson sprang bort sig direkt i inledningen. Alexandersson, som hade vunnit guld på medeldistansen två år i följd, gjorde tidigt stora misstag i lettiska Sigulda och var snabbt borta från medaljchanserna.
ANDRA LÄSER