300 miljoner euro, två år och noll titlar

Ole Gunnar Solksjærs titeltorka i Manchester United fortsätter. I en klubb med den historien, de resurserna och de förväntningarna är allt underställt att vinna. Med norrmannen vid rodret har United visserligen närmat sig eliten men faktum kvarstår. Efter drygt två år och 300 miljoner euro spenderade på spelare visar antalet titlar på noll.

Ole Gunnar Solskjærs titeltorka i Manchester United fortsätter.
27.05.2021 13:56 UPPDATERAD 27.05.2021 13:57
Att David De Gea skulle bli antihjälte i finalen i Europa League mot Villarreal stod väl skrivet i stjärnorna. Spanjoren har inte räddat en straff i straffsparkstävlingar på åratal och då Villarreals spelare visade prov på kyla och utomordentliga tävlingsnerver var de Gea inte ens särskilt nära.
Som 22:a skytt tvingades spanjoren sedan skjuta straff. Med tanke på att De Gea under senare år inte alltid utstrålat den självsäkerhet och pondus som en gång gjorde honom till en av världens bästa målvakter var det inte alldeles överraskande att pressen blev för mycket.
Straffen var lika lös som den var dåligt placerad och ingen match för glödheta kollegan Geronimo Rulli som precis innan tryckt in en straff i krysset.

ANDRA LÄSER