Drottningen hyllade spelarna

England är Europamästare för första gången. HBL har samlat ihop en del reaktioner på finalen.

EM blev en idrottslig och publikmässig fest.
"Jag pussade det här lilla armbandet som var min systers som gick bort under förlägret (inför EM). Hon skulle ha varit här. Hon gick på varje match och hon hade varit väldigt stolt över mig och jag var väldigt stolt över henne"
Englands tränare Sarina Wiegman.
"Det här är fotbollens hem. Vi vill fylla läktarna och ha så mycket folk som möjligt. Vi vill att folk stanna kvar hos oss. Det här är bara början"
Englands Georgia Stanway.
"Det finns beslut i fotboll som inte är korrekta. Men på den här nivån och i en EM-final borde det inte hända. Jag vill ha en diskussion kring det – varför kollade ingen på det? Varför fanns det ingen kommunikation kring det. Hade det hänt England hade jag inte heller varit nöjd"
Tyska tränaren Martina Voss-Tecklenburg om en misstänkt straffsituation i första halvlek.
"Fotboll är ett enkelt spel. 22 kvinnor jagar en boll i 90 minuter och till slut vinner faktiskt England. Grattis. Magiskt"
Legendaren Gary Lineker på Twitter.
"Mina, och min familjs, varmaste gratulationer går till er alla för att ni vann fotbolls-EM för damer. Mästerskapet, och era prestationer, har med rätta fått beröm. Ni har alla satt exempel som kommer att vara en inspiration för flickor och kvinnor i dag och för framtida generationer. Det är min förhoppning att ni ska vara lika stolta över er inverkan på er sport som ni är över resultatet i dag".
Drottning Elizabeth II.
"Jag känner mig väldigt tom. Jag har inte riktigt ord att beskriva vad som hände i kväll. I slutändan gjorde de fler mål än oss. I finalen måste man ha lite tur och det hade inte vi. England vinner i dag och de förtjänar det. Jag kan bara säga grattis till dem och fira ordentligt"
Tysklands Lena Oberdorf

ANDRA LÄSER