Finlandssvenska Lotta Backlund inför Häng med-finalen: ”Har inga no go-zoner”

Finlandssvenska kommunikationsdirektören Lotta Backlund sa sedvanligt ja när hon blev tillfrågad till att vara med i Häng med. Att hon skulle sitta i final nu på lördag hade hon inte räknat med. – Jag vill verkligen vinna imorgon, säger Backlund. 

Lotta Backlund och Sami Sykkö tävlar mot Anna Rimpelä och Jani Halme i lördagens final av Häng med. – Jag skulle säkert börja titulera mig som Finlands smartaste kändis, säger Backlund om vad en vinst skulle innebära för henne. 
Sandra Brobornsandra.broborn@hbl.fi
17.03.2023 18:06 UPPDATERAD 17.03.2023 23:04
Den finlandssvenska kommunikationsdirektören Lotta Backlund, är i final i den första finska upplagan av (Häng med, Hengaillaan). Tillsammans med journalisten Sami Sykkö tävlar de mot skådespelaren Anna Rimpelä och journalisten Jani Halme.
– För att kunna förbereda sig på den här frågesporten borde man tanka i sig hela internet. Men det hinner man inte göra, säger Backlund. 
Deltagandet i programmet har väckt den allmänbildade ådran. Backlund berättar att hon i morse när hon lyssnade Helsingin Sanomats podcast Uutisraportti var tvungen att googla på var Babylonien ligger. 

ANDRA LÄSER