19 döda i värmebölja i Kanada

Sommarens värmebölja har drabbat flera delar av den nordamerikanska kontinenten. Bilden är tagen i New York.Bild: Drew Angerer

Antalet döda har stigit till 19 personer i den värmebölja som råder i Québec, Kanada, sedan cirka en vecka. Tolv av dödsfallen har inträffat i provinshuvudstaden Montréal.

"Mina tankar går till anhöriga till dem som har dött i Québec under den här värmeböljan. Rekordtemperaturerna väntas fortsätta i centrala och östra Kanada, så se till att ta reda på hur du bäst skyddar dig själv och din familj", skriver Kanadas premiärminister Justin Trudeau på Twitter.

Den statliga myndigheten Environment Canada har utfärdat en värmevarning för södra Québec, men redan till helgen förväntas det bli något svalare väder. Under de senaste dagarna har temperaturen legat runt 34 grader med en hög luftfuktighet, vilket enligt meteorologer innebär att det känns som närmare 40 grader.

2010 avled 106 människor i Montréalområdet vid en extrem värmebölja.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33