Polisen misstänker dråp vid slagsmål i Kotka

Polisen misstänker att en 35-årig man från Kotka knivhögg 19-åringen utanför hälsostationen i Kotka.Bild: Lehtikuva / Sasu Mäkinen

En 19-årig man från Helsingfors dog i ett gruppslagsmål i Kotka sent på natten till lördagen, meddelade polisen på söndagen. Slagsmålet började enligt polisen på en restaurang i stadsdelen Karhuvuori.

Ett sällskap med kotkabor hade kommit i gräl med en grupp män från både Kotka och huvudstadsregionen inne på restaurangen. De gick ut för att slåss, berättar kriminalkommissarie Ari Järveläinen. Därifrån förflyttade de sig till gården utanför en hälsostation för att fortsätta slagsmålet.

Polisen misstänker att en 35-årig man från Kotka knivhögg 19-åringen utanför hälsostationen. Offret dog på platsen.

– Det ser ut som att ett hugg med ett eggvapen har orsakat dödsfallet, säger Järveläinen.

Enligt Järveläinen misstänks uppskattningsvis åtta personer i den dråpmisstänktas grupp och fyra i offrets ha deltagit i slagsmålet.

Nödcentralen fick flera anmälningar om vad som hände, och polisen spärrade av hälsocentralens gård. Enligt polisen pågick slagsmålet inte någon längre stund.

Oklart motiv

Polisen grep 35-åringen på lördagen. Han misstänks för dråp. Sex andra män som misstänks ha deltagit i slagsmålet greps på söndagen. Det klarnar senare om de misstänks för misshandel.

Med undantag för knivhuggningen ser det ändå ut som om de inblandade slogs med bara händerna, säger Järveläinen.

Järveläinen säger att man på grund av förundersökningen inte informerat om fallet förrän på söndagen.

– Det fanns centrala personer som vi inte hade gripit, och vi ville inte att detaljer i förundersökningen skulle komma till kännedom genom medierna innan vi gripit dem, säger Järveläinen.

Ännu på söndagen hade polisen inte fått tag på alla som var med i slagsmålet.

Järveläinen säger att de två grupperna så vitt man vet inte kände varandra sedan tidigare.

– Alla personer har inte kunnat höras. Det egentliga motivet är oklart.

Mannen som misstänks för dråp kommer sannolikt att begäras häktad på tisdag. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00