Festival dumpade homofobisk rappare

Den amerikanska musikfestivalen Lollapalooza meddelar att man stryker rapparen DaBaby från artistlistan. Detta på grund av kritiserade uttalanden från rapparen under en konsert nyligen.

Rapparen DaBaby får inte spela på Lollapalooza. Arkivbild.
"Lollapalooza grundades på mångfald, inkluderande, respekt och kärlek. Med det i åtanke kommer DaBaby inte längre att uppträda på Grant Park", skriver Chicago-festivalen på Twitter.
DaBaby ersätts av Young Thug och G Herbo.
DaBaby har mötts av hård kritik från såväl artistkollegor som fans på grund av uttalanden han gjorde under en konsert på Rolling Loud-festivalen i Miami förra helgen.
Bland annat bad DaBaby alla i publiken att hålla upp sina mobilficklampor, förutom de som "kom hit i dag med hiv" och män som ägnar sig åt oralsex med män "på parkeringsplatser".
Uttalandena har anklagats för att vara homofobiska och fördöms av många namnkunniga inom branschen, bland andra Elton John och Madonna.
"Vilseledande information om hiv liksom homofobi har ingen plats i musikindustrin. Vi måste bryta stigmat kring hiv och inte sprida det", skriver Eltons Johns stiftelse i ett uttalande.
DaBaby har bett om ursäkt för sina uttalanden.
"Det jag sade var okänsligt även om det inte var min mening att förolämpa någon", skriver han på Twitter.

ANDRA LÄSER