Covid-19 vanligast bland 20–29-åringar –189 nya fall av coronaviruset

Under de senaste 14 dagarna har Finland haft 50 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Sammanlagt 13 133 fall har konstaterats i Finland. Flest fall finns i gruppen 20–29-åringar.

Sammanlagt 13133 fall har konstaterats i Finland sedan coronaepidemins början. Den största gruppen är 20–29-åringar med över 3 000 fall.

Under det senaste dygnet har 189 nya fall av covid-19 rapporterats till Institutet för hälsa och välfärd.

Ett nytt dödsfall har rapporterats sedan i onsdags. 56 personer vårdas på sjukhus på grund av coronaviruset. Det är åtta personer fler än i onsdags.

Av dessa får sex intensivvård på grund av coronaviruset. Antalet som får intensivvård har minskar med två sedan i onsdags.

Totalt 351 personer har avlidit till följd av coronaviruset.

Institutet rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som registrerats i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med hälsomyndigheternas.

Enligt institutet kan systemet på grund av sådant som har med dataöverföringen att göra föra med sig en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning