Yle: Nico Rönnberg tvingas stå över EM-kvalmatcherna

Yle Urheilu skriver att handbollslandslagets största stjärna Nico Rönnberg tvingas stå över EM-kvalmatcherna mot Nordmakedonien och Danmark.

Nico Rönnberg står över EM-kvalmatcherna mot Nordmakedonien och Danmark.
27.10.2020 13:45
Ola Lindgrens handbollsherrar åkte på ett enormt bakslag inför EM-kvalstarten.
Nico Rönnbergs magmuskelskada sätter stopp för den franska ligaspelarens medverkan i EM-kvalmatcherna mot Nordmakedonien och Danmark skriver Yle Urheilu.
Rönnberg är lagets i särklass bästa och viktigaste spelare och han är den enda finländska herrspelaren som kan kliva fram och avgöra matcher på så gott som egen hand. Rönnberg har en stor erfarenhet av internationella matcher både från landslaget och från sin tid i klubblaget Cocks.
I Cocks visade Rönnberg att han håller för spel på högsta tänkbara nivå då han dominerade vissa matcher i Champions League och tog hem segern i skytteligan i grundserien i europeiska klubblagshandbollens kronjuvel.
Rönnberg flyttade inför den här säsongen till US Ivry i den franska ligan men säsongstarten har präglats av en seg magmuskelskada. Nu har Rönnberg, enligt Yle Urheilu, diskuterat skadan med lagläkaren i den franska klubben och kommit fram till att det är bättre att stanna i Frankrike och rehabilitera skadan i stället för att spela i landslaget.
Yle Urheilu skriver att klubben planerar att ge Rönnberg spelminuter under rehabiliteringen för att hålla hans spelkänsla intakt samtidigt som han inte ska spela landslagshandboll.
Det är lätt att förstå klubbens plan. I landslaget spelar Rönnberg så gott som hela matcherna från början till slut medan han i det franska klubblaget kan göra korta inhopp för att se hur kroppen håller. Att kunna styra och planera hela hans rehabilitering i Paris och kunna ge honom precis den speltid läkare och tränare anser att är optimal för den egna verksamheten är ett betydligt klokare alternativ än att släppa i väg sin spelare till landslaget där risken för att han slår upp skadan på nytt.
Finland inleder EM-kvalet på bortaplan mot Nordmakedonien onsdag 4 november och möter Danmark på hemmaplan 7 november.

ANDRA LÄSER