Småbryggerier kämpar då folk väljer billigt öl

Efter flera år av kraftig tillväxt har baksmällan slagit till. Pandemin och skenande kostnader gör att många småbryggerier nu kämpar för sin överlevnad. Vissa har redan gett upp.

Topi Kairenius är kreativ chef på Fat Lizard. Den snabba maskinen för burkpåfyllning är en av årets investeringar.
Patrik Haraldpatrik.harald@hbl.fi
26.12.2022 05:01
Sex burkar åt gången fylls tills ölet skummar över kanterna. Sedan åker burkarna vidare, förses med lock och etiketter, och packas på hyllor.
Den nya, snabba maskinen för burktappning är en av årets investeringar hos Fat Lizard i Otnäs i Esbo. Bryggeriet har också investerat i nya tankar för att öka tillverkningskapaciteten, och i en apparat som fångar upp koldioxiden som uppstår vid ölbryggningen.
– Våra volymer har ökat år för år, och vi gör kontinuerligt investeringar, säger vd Eero Kukko.

ANDRA LÄSER